Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Novih 2,5 milijuna kuna za mala poljoprivredna gospodarstva

Objavljeno:
Fotografija članka: Novih 2,5 milijuna kuna za mala poljoprivredna gospodarstva

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad na 35. sjednici, koja je održana 27. srpnja, usvojio je izmjenu 2. LAG Natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, donio je i Privremenu rang listu korisnika te Odluke o odbijanju i Odluke o rezultatu administrativne kontrole.

-Zahvaljujući izvrsnom radu našega LAG-a u provođenju natječaja iz Programa ruralnog razdoblja, temeljem kojeg su nam dodijeljena dodatna sredstva, malim obiteljskim gospodarstvima s područja našega LAG-a dodijelit ćemo novih, više od 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za unapređenje njihovog rada i povećanje konkurentnosti. Valja posebno istaknuti da je zbog velikog interesa nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za ovim sredstvima, Upravni odbor povećao alokaciju sredstava na 2 milijuna 566 tisuća 627 kuna i 50 lipa. Tako će bespovratna sredstva u visini 115 tisuća 592 kune i 50 lipa, umjesto 17 primiti 23 mala obiteljska gospodarstva, koja će tim sredstvima financirati poslovne aktivnosti koje su naveli u projektu koji su prijavili na natječaj LAG-a. Iznimni interes malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za ovaj, već drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, na koji je prijavljen čak 121 projekt, pokazuje kako su naši mali poljoprivredni proizvođači prepoznali mogućnosti koje im za razvoj i unapređenje njihovog poslovanja pruža naša lokalna akcijska grupa. Stoga ćemo i u novom programskom razdoblju za mala obiteljska gospodarstva osigurati još više sredstava nego u ovom programskom razdoblju – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Na sjednici Upravnog odbora usvojena je i Privremena rang lista koju možete pogledati .

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU