Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Za malu komunalnu infrastrukturu 3,5 milijuna kuna

Objavljeno:
Fotografija članka: Za malu komunalnu infrastrukturu 3,5 milijuna kuna

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je u srijedu, 27. ožujka, održana u lepoglavskom Domu kulture, obznanjeni su rezultati natječaja za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koji je LAG Sjeverozapad raspisao u listopadu prošle godine.

Projektne prijedloge na ovaj natječaj prijavilo je svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad. Njihova je ukupna vrijednost 6 milijuna i 653 tisuće kuna, a zatraženi iznos potpore je 3 milijuna i 467 tisuća kuna.

-LAG Sjeverozapad je nakon raspisanog natječaja primio 14 projekata, koji se odnose na takozvanu malu društvenu infrastrukturu, čija ukupna pojedinačna vrijednost ne smije prelaziti iznos od 100 tisuća eura. Zahvaljujem svojim kolegama, gradonačelnicima i načelnicima, koji su na ovaj natječaj LAG-a prijavili doista kvalitetne projektne prijedloge. Jedinice lokalne samouprave će tako, zahvaljujući potpori LAG-a Sjeverozapad, moći urediti i opremiti dječja i sportska igrališta, urediti groblja i grobne kuće, društvene domove i dječje vrtiće, što će sigurno utjecati na poboljšanje komunalne infrastrukture te na povećanje standarda na području našega LAG-a – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Potpore u iznosu od 252 tisuće kuna dobit će Općina Donja Voća za rekonstrukciju Športskog nogometnog kluba Vindija, Grad Lepoglava za rekonstrukciju velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi, Općina Klenovnik za rekonstrukciju mjesnog groblja u Klenovniku, Općina Petrijanec za parterno uređenje parcele groblja, Općina Cestica za rekonstrukciju društvenog doma u Virje Otoku, Općina Sračinec za rekonstrukciju grobne kuće, Općina Bednja za izgradnju mini dvorane za sport i rekreaciju u Plešu, Općina Sveti Ilija za rekonstrukciju groblja u Žigrovcu, Općina Vinica za postavljanje montažnih tribina sportskom terenu, Općina Maruševec za rekonstrukciju sportske građevine na nogometnom igralištu, Općina Beretinec za uređenje dječjeg igrališta u Beretincu te Grad Ivanec za rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Jerovcu. Općina Vidovec će dobiti 223.780 kuna za rekonstrukciju dječjeg igrališta, a Gradu Varaždinu će biti dodijeljena potpora LAG-a od 220 tisuća kuna za opremanje dječjeg igrališta uz sportske terene u Gornjem Kućanu.

Na sjednici Upravnog odbora LAG-a prihvaćena je izmjena Lokalne razvojne strategije, u svrhu pripreme novog natječaja za Tip operacije 4.1.1., koji će LAG Sjeverozapad raspisati ove godine.

-U nepunih godinu dana naša je lokalna akcijska grupa provela dva natječaja iz programa Ruralnog razvoja, čiji ukupni iznos potpora iznose gotovo 6 milijuna kuna. Naš je LAG tako i prema tom kriteriju jedan od najsupješnijih lokalnih akcijskih grupa u Republici Hrvatskoj, a po ukupnom iznos potpora u poljopivredi i društvenom razvoju čak nadmašuje i Varaždinsku županiju – naglasio je predsjednik Marijan Škvarić na sjednici Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU