Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Malim poljoprivrednicima više od 2,5 milijuna kuna

Objavljeno:
Fotografija članka: Malim poljoprivrednicima više od 2,5 milijuna kuna

Na sastanku Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koji je održan u Cestici, u utorak, 20. ožujka, donijeta je odluka o raspisivanju natječaja za provedbu tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Ova mjera ruralnog razvoja namijenjena je isključivo malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 568 tisuća i 594 kuna, a tim sredstvima će biti financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Kako je istaknuto na sastanku Upravnog odbora potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a visina potpore iznosit će 111 tisuća i 678 kuna.

Tim bespovratnim sredstvima mala obiteljska gospodarstva moći će kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Prijave za ovaj natječaj – od 5. travnja do 7. svibnja

– Mala obiteljska gospodarstva s područja našeg LAG-a, koji pokriva 14 jedinica lokalne samouprave iz sjeverozapadnog dijela naše županije, dobit će po 111 tisuća i 678 kuna. Ta će im bespovratna sredstva sigurno biti značajna podrška pri modernizaciji i unapređenju proizvodnog procesa i njihovih kapaciteta. Vjerujem kako će naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva na natječaj prijaviti dobre projekte, koji će unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju te podići kvalitetu života u ruralnom prostoru – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Prijave za ovaj natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a više informacija zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu pronaći na našoj mrežnoj stranici.

Na sastanku Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad usvojen je i prijedlog Pravilnika o provedbi Lokalne razvojne strategije, izabrani su članovi povjerenstava za provedbu natječaja za tip operacije 6.3. te je donijeta odluka o osnivanju radne skupine za izmjenu Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad.

–  Ovo je prvi natječaj koji je raspisao LAG Sjeverozapad u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, kojem su prethodile brojne aktivnosti, od usvajanja Lokalne razvojne strategije do raspisa natječaja. Pozivam predstavnike malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava da se prijave na natječaj te da iskoriste sredstva koja su im na raspolaganju – naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU