Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad prijavila dva projekta za Tip operacije 19.3.2.

Objavljeno:
Fotografija članka: Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad prijavila dva projekta za Tip operacije 19.3.2.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad prijavila je u petak, 19. listopada, dva projekta na natječaj Europske unije za Tip operacije 19.3.2. – Provedba aktivnosti projektne suradnje.

– Zajedno s hrvatskim i slovenskim lokalnim akcijskim grupama, čije se područje nalazi uz rijeku Dravu, prijavili smo projekt – Aktivna Drava. U projektu sudjeluju Lokalna akcijska skupina Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, Lokalna akcijska skupina Drava, Lokalna akcijska skupina TOTI LAS, Lokalna akcijska skupina Lastovica, Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi, Lokalna akcijska grupa Mura Drava, Lokalna akcijska skupina Haloze, Lokalna akcijska skupina OVTAR Slovenskih goric i Lokalna akcijska skupina UE Ormož. Ovim projektom, zajedno s partnerima iz Slovenije i Hrvatske, želimo promovirati život uz rijeku Dravu te iskoristiti njena prirodna bogatstva u turističke svrhe – naglasio je Emil Tkalec, LEADER menadžer, te dodao kako će kroz provedbu projekta – Aktivna Drava, naša obiteljska gospodarstva dobiti znanja potrebna da započnu obavljati dopunsku turističku djelatnost na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu te se upoznati s primjerima dobre prakse u Sloveniji. Ukupna vrijednost projekta je 2 milijuna kuna.

LAG Sjeverozapad je zajedno s LAG-ovima iz Slovenije (LAS Haloze, LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, LAS OVTAR Slovenskih goric i LAS Prlekija), 19. listopada prijavio na isti natječaj i projekt – Klopotec.

-Klopotec je jedan od prepoznatljivih simbola Slovenije ali i sjeverne Hrvatske. Ova drvena mehanička naprava na visokom drvenom stupu, koristi se kao strašilo za ptice, a u povijesnim izvorima nalazimo da je služio i za tjeranje zmija iz vinograda – rekao je tajnik LAG-a Sjeverozapad o ovom projektu kojim će se povezati dionici razvoja turizma u Sloveniji i Hrvatskoj, čime će se podići turistička konkurentnost regije na kojoj tradicionalno nalazimo „klopotec“.

Uz povezivanje posebna će pozornost biti posvećena promociji regije, pa će u tu svrhu biti snimljen dokumentarni film na temu „klopotec“, izrađena interaktivna karta s označenim mjestima kulturne i prirodne baštine te turističkim i gastro znamenitostima, a bit će tiskan i posebni katalog sa svim znamenitostima na području Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koje obuhvaća područje 14 jedinica lokalne samouprave u zapadnom dijelu Varaždinske županije.
Ukupna vrijednost ovog projekta je milijun i 700 tisuća kuna.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU