Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 69%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LEADER mjere u novom programskom razdoblju

Objavljeno:
Fotografija članka: LEADER mjere u novom programskom razdoblju

Predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad sudjelovali su u radu prve međunarodne konferencije o praktičnim i teorijskim implikacijama LEADER / CLLD-a u jugoistočnoj Europi, koja je održana u Opatiji, od 20. do 22. studenoga.

Na ovoj međunarodnoj konferenciji, na kojoj su uz dionike ruralnog razvoja iz Hrvatske bili i gosti iz Europske unije te zemalja s područja jugoistočne Europe, ali i predstavnici niza znanstvenih i istraživačkih ustanova iz Hrvatske i svijeta, kao i stručne mreže koje se bave primjenom LEADER-CLLD metodologije ruralnog razvoja, predstavljen je razvoj i uloga LEADER pristupa, posebice u zemljama – novim članicama Europske unije. Na konferenciji su predstavljene i perspektive LEADER-a u zemljama zapadnog Balkana.

No, najviše zanimanja sudionika pobudila su izlaganja predstavnika Europske komisije te Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj koji su govorili o novoj agendi ruralnog razvoja te o perspektivi ruralnog razvoja u novom programskom razdoblju Europske unije.
– Na konferenciji u Opatiji predstavljene su nove mogućnosti za Lokalne akcijske grupe u novom programskom razdoblju, pri čemu je istaknuto kako će u novom programskom razdoblju sredstva za provođenje LEADER mjera biti povećana, te kako će u skladu s idejom LEADER-a, biti izmijenjen način dodjele sredstava krajnjim korisnicima za programe ruralnog razvoja – istaknuo je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU