Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad predstavljen na Špancirfestu

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad predstavljen na Špancirfestu

 

Članovi Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i tvrtke, predstavili su svoje proizvode i na ovogodišnjem Špancirfestu.

 

 

– Već treću godinu Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad za svoje članove organizira besplatnu promociju na Špancirfestu, kako bismo im omogućili da što bolje predstave svoju djelatnost i proizvode. No, takvom prezentacijom nastojimo uputiti poruku da se isplati raditi i aktivirati u lokalnoj zajednici. Predstavljanjem uspješnih poljoprivrednika želimo potaknuti ljude da vrate u funkciju zapuštena poljoprivredna zemljišta i da ponovno počnu proizvoditi na svojim parcelama. Ovakvim predstavljanjem želimo i potaknuti naše građane da počnu kupovati hranu od lokalnih proizvođača, čime bi se dodatno potaknula poljoprivredna proizvodnja te stvorili bolji uvjeti za život u ruralnom području – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na prezentaciji koja je održana u četvrtak, 25. kolovoza, na Franjevačkom trgu u Varaždinu.
Brojni posjetitelji Špancirfesta i ove su godine pokazali veliko zanimanje za proizvode članova ove akcijske grupe, jedne od najboljih, najorganiziranijih i najvećih u našoj zemlji.

 

 

– Naši članovi kroz svoj rad i aktivnosti koje provode oplemenjuju prostor u kojem živimo. Mi u LAG-u izuzetno cijenimo njihov trud i želju da na taj način pridonesu uspješnijem razvoju. Posebno želim istaknuti i njihov doprinos u izradi Strategije LAG-a Sjeverozapad, koja je odraz stvarnih potreba ljudi s područja naše lokalne akcijske grupe, ali i temeljni razvojni dokument do 2020. godine. Temeljem Strategije prijavili smo naš LAG na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na Mjeru 19.2 iz Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske, iz koje očekujemo sredstva u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna. Ta će sredstva biti namijenjena za financiranje projekata s područja LAG-a, a moći će ih koristiti naši poljoprivredni proizvođači, jedinice lokalne samouprave te udruge i tvrtke s našeg područja – naglasio je na prezentaciji predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad dipl. ing. Marijan Škvarić.

 

 

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad djeluje na području 14 općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije – gradova Ivanca, Lepoglave, Varaždina te općina Bednje, Beretinca, Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Vidovca i Vinice, na kojem živi 113.785 stanovnika.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU