Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad predstavio podmjere 6.1. i 6.3. i u Petrijancu

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad predstavio podmjere 6.1. i 6.3. i u Petrijancu

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad u četvrtak, 23. veljače, organizirala je radionicu i u Petrijancu, kako bi zainteresiranim poljoprivrednicima što bolje predstavila mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz podmjera 6.1. i 6.3.
Govoreći o podmjerama 6.1. i 6.3., koje su namijenjene mladim te malim poljoprivrednicima, predsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Josip Bačan posebno je naglasio kako je važno da se naši poljoprivredni proizvođači što bolje pripreme za ove natječaje, dok je voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad Mario Željezić istaknuo kako poljoprivredni proizvođači – obiteljska poljoprivredna gospodarstva, te obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, ulaganjem bespovratnih sredstava u materijalnu imovinu, zahvaljujući ovom programu potpora mogu unaprijediti proizvodnju na njihovim poljoprivrednim gospodarstvima.
Davor Brečak, viši stručni savjetnik u Savjetodavnoj službi Varaždinske županije, na radionici je pobliže predstavio postupak registracije u Agronet sustav i ostale službene evidencije koje vodi njihova služba, a u svrhu prijave na natječaje za podmjere 6.1. i 6.3., dok su djelatnice Agencije za razvoj Varaždinske županije zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima govorile o kriterijima za dodjelu bespovratnih sredstava za mlade i male poljoprivrednike, te predstavile postupak i potrebnu dokumentaciju koju prijavitelji moraju priložiti zahtjevu za potporu.


– Ovim radionicama, koje smo organizirali u Vidovcu i Petrijancu, potencijalnim korisnicima s područja Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad željeli smo što bolje predstaviti mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi iz podmjera 6.1. i 6.3., kako bi iskorištenost sredstava bila što veća, ali i kako bi investicije u njihova poljoprivredna gospodarstva bile provedene upravo za one aktivnosti koje su im nužne za njihovu proizvodnju – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU