Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad organizirao radionicu za korisnike bespovratnih sredstava

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad organizirao radionicu za korisnike bespovratnih sredstava

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirala je u utorak, 7. svibnja, u Domu kulture u Lepoglavi, radionicu na kojoj su nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, čiji su projektni prijedlozi prošli na natječaju LAG-a za Tip  operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, predstavljene detaljne informacije o implementaciji njihovih projekata.

-Korisnike smo na radionici informirali o daljnjoj provedbi projektnih aktivnosti, pri čemu smo istaknuli bitne elemente u provedbi, kako bi 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva nastavila implementaciju projekta i uspješno okončala sve planirane aktivnosti. Posebno smo predstavilli njihove obveze prema poslovnom planu, te daljnje aktivnosti vezane uz načine plaćanja i rokove, primjerice, podnošenje zahtjeva za isplatu, odnosno, predujam te konačni zahtjev za isplatu – rekao je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.
Na radionici su predstavljene i obveze korisnika vezane uz pravilno označavanje ulaganja i poljoprivredne opreme te financijsku potporu Europske unije.

 

Svaki od 23 korisnika za provedbu svog projekta primit će 111.678 kuna bespovratnih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

– Ovih 2,5 milijuna kuna, koliko će ukupno za Tip operacije 6.3. dobiti mala poljoprivredna gospodarstva s područja našega LAG-a, sigurno će doprinijeti unapređenju poljoprivredne proizvodnje na njihovim gospodarstvima, a imat će i utjecaj na ukupni ruralni razvoj u 14 općina i gradova na području našega LAG-a. Želim zahvaliti svim malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja su se javila na naš natječaj za ovaj tip operacije iz Programa ruralnog razvoja, a nositeljima OPG-a čiji su projektni prijedlozi prihvaćeni da ih s uspjehom realiziraju i da ovim bespovratnim sredstvima unaprijede poljoprivrednu prizvodnju na svojim gospodarstvima – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe- Sjeverozapad.

Projektne aktivnosti svakog od 23 obiteljska poljoprivredna gospodarstva bit će predstavljena u posebnom portofoliju Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.
Prezentaciju s radionice možete preuzeti 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU