Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad organizirao radionicu u Beretincu

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad organizirao radionicu u Beretincu

U Općini Beretinec održana je u utorak, 20. veljače, prva u nizu radionica Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, na kojoj je zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima s područja ove općine predstavljena operacija 6.3. Programa ruralnog razvoja, koja je namijenjena malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad Mario Željezić, tom je prigodom naglasio kako će ova lokalna akcijska grupa tijekom ožujka raspisati natječaj za operaciju 6.3. koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.
• Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a – istaknuo je Mario Željezić.

Potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a visina potpore iznosit će 15 tisuća eura. Tim bespovratnim sredstvima mala obiteljska gospodarstva moći će kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

 

• Općina Beretinec član je Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, s kojom smo ostvarili izvrsnu suradnju. Stoga smo inicirali i organizaciju ove radionice, kako bi naši poljoprivredni proizvođači iz prve ruke dobili informacije o ovom natječaju. Veliki odaziv na radionicu govori kako su naši poljoprivrednici zainteresirani za mjeru 6.3. Vjerujem kako su na radionici dobili niz korisnih informacija koje će im pomoći da se uspješno pripreme za natječaj, a Općina Beretinec će svim zainteresiranim proizvođačima pomoći kako bi se s uspjehom prijavili na natječaj. Bilo bi doista šteta da naši mali poljoprivredni proizvođači koji žele ulagati u razvoj ne iskoriste ova besplatna sredstva koja im stoje na raspolaganju – poručio je dr. sc. Igor Kos, načelnik Općine Beretinec.

Prezentaciju s radionice možete skinuti

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad ciklus radionica za tip operacije 6.3. nastavit će u srijedu, 21. veljače, u Općini Petrijanec, te u četvrtak, 22. veljače, u Općini Cestica, dok će u srijedu, 28. veljače, radionica biti održana u Općini Maruševec. Radionice će biti održane u prostorijama općina, s početkom u 18 sati.

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU