Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad na radionici u Jastrebarskom

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad na radionici u Jastrebarskom

  Na radionici koja je u organizaciji LEADER mreže Hrvatska, Ministarstva poljoprivrede, Lokalne akcijske grupe Sava i Društva za razvoj slovenskoga podeležja, održana od 13. do 16. studenoga u Jastrebarskom, sudjelovali su i predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad. Na radionici “Integrirani lokalni razvoj provedbom LEADER/CLLD-a – uvod u vrednovanje LAGova/LRS i jačanje međusobne suradnje LAG-ova“ predstavljene su europske smjernice za jačanje LEADER/CLLD pristupa integriranom razvoju lokalnih područja u novom programskom razdoblju 2021.-2027. godine.
– Lokalne akcijske grupe u obvezi su da tijekom 2019. godine naprave evaluaciju svojih lokalnih razvojnih strategija, stoga je jedna od tema radionice bila vezana uz vrednovanje dodane vrijednosti LAG-ova provedbom lokalne razvojne strategije. Na radionici su predstavljena i iskustva LAG-ova iz Republike Slovenije u provedbi vrednovanja lokalnih razvojnih strategija u prošlom programskom razdoblju. Radionica je bila prigoda i za jačanje međusobne suradnje između lokalnih akcijskih grupa, provedbom zajedničkih projekata. Naš LAG već je s partnerima iz Slovenije dogovorio dva zajednička projekta, a sada pripremamo i projekt s LAG-ovima iz Republike Hrvatske, koji bi bio vezan uz male tržnice za prodaju seoskih proizvoda, kako bi obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s našeg područja pomogli u distribuciji i prodaji njihovih, domaćih prehrambenih proizvoda u drugim dijelovima Hrvatske – istaknuo je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.
Tijekom terenskog obilaska područja Lokalne akcijske grupe Sava sudionici ove radionice posjetili su OPG-u Bresnica, Repro Eko imanje, Perivoj dvorca Erdödy, OPG Kolarić, Javnu ustanovu „Zeleni prsten“ Plješevica, rudnik svete Barbare u Rudama, Grgosovu špilji u Otruševcu, Bio park „Divlje vode“, OPG Režek te grad Samobor.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU