Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad u emisiji Vekerica VTV Televizije

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad u emisiji Vekerica VTV Televizije

Što čini poljoprivrednu politiku Europske unije, što je LEADER princip, kakva je uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju – bile su neke od tema o kojima su govorili čelnici Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad u emisiji Vekerica VTV Televizije, koja je emitirana u srijedu, 9. svibnja.

– Hrvatska kroz provedbu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., nastoji povećati konkurentnost hrvatskih poljoprivrednika, šumara i poljoprivrednih proizvođača, te unaprijediti kvalitetu života na ruralnom području – istaknuo je u emisiji Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, te naglasio kako je LAG Sjeverozapad ostvario pravo na gotovo 9,5 milijuna kuna za provođenje Lokalne razvojne strategije, odnosno za provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4.

U ovoj gledanoj emisiji VTV Televizije posebno je predstavljena operacija 6.3., koja je namijenjena malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura.

– Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja našeg LAG-a – rekao je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad, te istaknuo kako je ovo prvi natječaj koji je raspisao LAG Sjeverozapad u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Gledateljima VTV Televizije buduće aktivnosti LAG-a predstavio je Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad, te je tom prigodom najavio i nove natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

– U narednom razdoblju provodit ćemo natječaje koji su namijenjeni razvoju velikih OPG-a, zatim razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti na OPG-u, poput tradicijskih obrta, usluga i turizma, natječaj namijenjen općinama i gradovima, kroz koji mogu razvijati društvenu infrastrukturu za lokalno stanovništvo te natječaj iz šumarskog sektora, kojim će se moći nabavljati strojevi i oprema za pridobivanje drva i šumsko uzgojne radove – rekao je tajnik LAG-a Sjeverozapad.

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU