Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad na Agro-financijskoj akademiji

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad na Agro-financijskoj akademiji

Predstavnici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad sudjelovali su u radu Agro – financijske akademije, radionice za poljoprivredne proizvođače, koju su u četvrtak, 7. ožujka, u Varaždinu organizirali Hrvatska poljoprivredna komora i Zagrebačka banka.

– Oganizacijom Agro-financijske akademije Komora nastavlja pružati podršku i zastupati interese poljoprivrednika, ali i poticati održivi razvoj poljoprivrede. Naš je cilj da ovakvom edukacijom našim poljoprivrednicima pružamo aktualne informacije, kako bi se što uspješnije prilagodili trendovima, te kako bi bili što uspješniji i konkurentniji – istaknuo je na otvaranju ove radionice Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Na radionici su zainteresirani poljoprivrednici dobili niz informacija vezanih uz započinjanje djelatnosti u poljoprivredi, otvaranje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili paušalnog obrta, ali i uz financijsko poslovanje i poslovanje bankarskog sektora.

O ovim su temama na radionici govorile Jelena Stipetić, viša stručna savjetnica u Ministarstvu poljoprvrede i Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore, dok su Vedran Vujčić i Antonio Maršić iz Zagrebačke banke, savjetovali poljoprivredne proizvođače o mogućnostima financiranja obrtnih sredstava ili ulaganja, te o financiranju poljoprivredne proizvodnje uz poticaje i ulozi banke pri takvom financiranju. Menadžeri Zagrebačke banke govorili su i o ključnim elementima za izradu poslovnog plana.

Na Agro-financijskoj radionici Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, predstavio je mjere ruralnog razvoja na području ovoga LAG-a te se posebno osvrnuo na procedure pri provođenju natječaja za operacije iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

– Na radionici smo predstavili mogućnosti u okviru Programa ruralnog razvoja, pri čemu smo najavili i novi natječaj našega LAG-a, koji ćemo raspisati ove godine. Nakon što smo uspješno proveli natječaj za Tip operacije 6.3., koja je namijenjena malim poljoprivrednim proizvođačima, ove će godine LAG Sjeverozapad raspisati i natječaj za Tip operacije 4.1.1., koji će biti namijenjen velikim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU