Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ -1℃
Tlak zraka: ∼ 1024hPa
Relativna vlažnost: ∼ 84%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Kako do poticaja za obnovljive izvore energije?

Objavljeno:
Fotografija članka: Kako do poticaja za obnovljive izvore energije?

Razvojna agencija Sjever – DAN organizirat će informativnu radionicu na kojoj će biti najavljeni natječaji iz Programa ruralnog razvoja za Mjeru 4. Radionica na kojoj će biti predstavljene i mogućnosti za sufinanciranje ulaganja u obnovljive izvore energije, posebice u solarne elektrane, bit će održana u društvenom domu u Petrijancu, u srijedu, 22. prosinca.

O aktualnostima vezanima uz Mjeru 4 iz programa Ruralnog razvoja na radionici će govoriti predstavnici Razvojne agencije Sjever i Lokalna akcijske grupe – Sjeverozapad, a posebno će biti predstavljene Podmjera 4.1.1., koja se odnosi na restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, poglavito u svinjogojstvu, zatim Podmjera 4.1.2. , kojom se sufinancira zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnoja u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te Podmjera 4.1.3., koja se odnosi na obnovljive izvore energije.

-Na radionici ćemo zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima detaljnije predstaviti Mjeru 4, a posebno ćemo govoriti o prihvatljivim korisnicima ove mjere, o prihvatljivim troškovima te kriterijima za bodovanje. Stoga pozivam sve zainteresirane poljoprivrednike koji planiraju nova ulaganja kako bi unaprijedili svoju proizvodnju te povećali svoju konkurentnost na tržištu da dođu na radionicu, kako bi se što bolje pripremili za skorašnje natječaje u okviru Mjere 4. Posebno želim istaknuti da ćemo na radionici govoriti i o mogućnostima koje se pružaju našim poljoprivrednicima koji žele ili već planiraju ulaganja u obnovljive izvore energije, posebice u solarne elektrane – naglasio je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Ova informativna radionica bit će organizirana u okviru projekta TUTOR – rasT podUzeTništva krOz infoRmiranje, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sudionike radionice, koja će početi u 15 sati, pozdravit će Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec.

Organizatori mole sve zainteresirane da zbog osiguravanja protuepidemijskih mjera, svoj dolazak na radionicu potvrde na adresi elektroničke pošte: [email protected] , odnosno na broj telefona 042/213-700.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU