Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 80%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Formirana inicijalna rang lista

Objavljeno:
Fotografija članka: Formirana inicijalna rang lista

Nakon što je 15. veljače istekao rok za prijave na drugi natječaj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, već su pregledane sve prijave, pa je LAG Sjeverozapad objavio i inicijalnu rang listu na temelju traženih procijenjenih iznosa potpore te traženog broja bodova sukladno kriterijima odabira.

LAG Sjeverozapad zaprimio je sve zahtjeve za potporu podnesene na natječaj za tip operacije 6.3., koji je raspisan 8. prosinca 2020. godine, a koji je sukladan Tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. Nakon što je zaprimio ukupno 121 zahtjev, LAG ih je pregledao u rekordnom roku te je formirao inicijalnu rang listu. Lista je formirana prema broju bodova koje su si prema kriterijima natječaja dodijelili podnositelji prijava, prema indeksu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u kojoj podnositelji imaju prijavljeno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo te prema vremenu predaje zahtjeva za potporu. Temeljem ove inicijalne rang liste raspoloživa sredstva iz ovoga natječaja LAG-a Sjeverozapad bit će dodijeljena za 17 prijavitelja. Važno je istaknuti da ovo nije i konačna lista prijavitelja, jer će ocjenjivački odbor LAG-a Sjeverozapad sada detaljno obraditi svaku od prijava i analizirati bodove koje su si dodijelili prijavitelji. Nakon što bude završen taj opsežan posao bit će formirana i konačna rang lista temeljem koje će prijavitelji dobiti odluke – istaknuo je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi – Sjeverozapad.

U LAG-u Sjeverozapad su zadovoljni kvalitetom pristiglih prijava na natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, na kojem će 17 prijavljenih projekata ukupno dobiti milijun i 897 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

-U dva natječaja za Tip operacije 6.3. koje je raspisao LAG Sjeverozapad malim poljoprivrednim proizvođačima s područja naše lokalne akcijske grupe ukupno ćemo dodijeliti 4 milijuna i 355 tisuća kuna bespovratnih sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ta sredstva će biti velika podrška i pomoć malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koja će s ovim ulaganjima unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju te tako povećati svoju konkurentnost – naglasio je dipl. ing. Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Inicijalnu listu možete pogledati 

 

 

 

 

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU