Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Na elektronskoj skupštini izmijenjena Lokalna razvojna strategija

Objavljeno:
Fotografija članka: Na elektronskoj skupštini izmijenjena Lokalna razvojna strategija

Na sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je zbog epidemioloških mjera održana elektroničkim putem, u srijedu, 22. srpnja, potvrđene su odluke Upravnog odbora LAG-a vezane uz povećanje alokacije za Tip operacije 4.1.1., temeljem kojih će biti financirani svi projekti koji su pristigli na ovaj LAG natječaj. Na sjednici je sukladno tim odlukama izmijenjena i Lokalna razvojna strategija LAG-a Sjeverozapad 2014. – 2020.

Izmjene usvojene na ovoj sjednici, prvoj u povijesti Lokalnae akcijske grupe – Sjeverozapad koja je održana on-line, prijavljene su Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon čega će, početkom kolovoza, biti održana nova sjednica Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad na kojoj će biti donijete odluke o odabiru projekata koji su prijavljeni na natječaj za Tip operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva.

Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju LAG-a Sjeverozapad iznosi više od milijun kuna, a prijavitelji će ostvariti potporu od 5.000 do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, uz intenzitet potpore do 50 posto prihvatljivih troškova projekta.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad će na jesen raspisati i novi natječaj za Tip operacije 6.3. -Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

-Nakon što je početkom lipnja LAG-u Sjeverozapad Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo dodatnih milijun i 996 tisuća kuna za potporu lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER, kao najuspješnijoj lokalnoj akcijskoj grupi u Republici Hrvatskoj u provedbi LAG natječaja, izmjenom ovoga strateškog dokumenta kojim se definira razvoj na području LAG-a, ali i vrste investicija koje će se poticati i financirati iz Programa ruralnog razvoja, stvoreni su nužni preduvjeti za alokaciju ovih sredstava. Naše zadovoljstvo je tim veće što će i novom europskom financijskom omotnicom lokalne akcijske grupe dobiti značajno više sredstava, najmanje 5 posto od ukupnog iznosa namijenjenog za razvoj poljoprivrede. To znači da će i naš LAG u novom programskom razdoblju od 2021. do 2027. godine raspolagati sa znatno većim sredstvima za ruralni razvoj – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU