Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 77%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Donesene odluke o odabiru za mala poljoprivredna gospodarstva

Objavljeno:
Fotografija članka: Donesene odluke o odabiru za mala poljoprivredna gospodarstva

Na sastanku Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koji je održan u ponedjeljak, 30. kolovoza, donesene su odluke o odabiru za 23 mala obiteljska gospodarstva s područja LAG-a Sjeverozapad koji su svoje projekte prijavili na drugi LAG natječaj za provedbu Tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

-Na ovaj, drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3., početkom ove godine projekte je prijavio 121 potencijalni korisnik. Ukupni iznos sredstava za Natječaj iznosi 2 milijuna 566 tisuća i 627 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15 tisuća eura, odnosno 111 tisuća 592 kune i 50 lipa. Prijavljenim projektom se mora postići najmanje jedan od ciljeva, dakle, ili modernizacija i unapređenje procesa rada i poslovanja poljoprivrednog gospodarstva ili povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanom kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Nakon administrativne obrade pristiglih prijava temeljem privremene rang liste, Upravni odbor donio je odluke o odabiru za 23 projekta koji su ostvarili najviše bodova na osnovi kriterija definiranih natječajem.

Za ostale prijave donijete su odluke o odbacivanju prijave zbog nedovoljno raspoloživih sredstava. Svim prijaviteljima projekata na natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. preporučenom poštom su na kućne adrese poslane odluke o odabiru projekata.

Privremenu rang listu od 30.08.2021. možete pogledati

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU