Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 64%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Dogovorena suradnja s LAG-om Izvor

Objavljeno:
Fotografija članka: Dogovorena suradnja s LAG-om Izvor

Na sastanku koji je u četvrtak, 30. svibnja, održan u lepoglavskom Domu kulture dogovorena je suradnja Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad s LAG-om Izvor, lokalnom akcijskom grupom koja pokriva osam gradova i općina u istočnom dijelu Varaždinske županije.
Na sastanku predstavnika LAG-a Sjeverozapad i Izvor razmatrane su zajedničke aktivnosti vezane uz promociju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na području ove dvije lokalne akcijske grupe te zajednički plasman njihovih poljoprivrednih proizvoda.

Tijekom provedbe ovoga zajedničkoga projekta planira se urediti zelene tržnice na području Varaždinske županije na kojima će se nuditi lokalni poljoprivredni proizvodi, a uz to planira se postavljanje i zajedničkog web portala na kojem će kupci moći naručiti ponuđene poljoprivredne proizvode uzgojene na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja dva LAG-a. U sklopu projekta bit će pripremljen i katalog proizvođača i njihovih proizvoda i usluga s područja LAG-ova Sjeverozapad i Izvor.


Procijenjena vrijednost ovoga projekta je oko pola milijuna kuna, a njegova provedba planira se u posljednjem kvartalu ove godine.
Predstavnici LAG-ova Sjeverozapad i Izvor tom su prigodom istaknuli kako će se kroz ove projektne aktivnosti poticati proizvodnja domaćih, ekološki uzgojenih poljoprivrednih proizvoda te unaprijediti i olakšati plasman domaćih proizvoda naših poljoprivrednih proizvođača, te poticati svijest o važnosti lokalne proizvodnje ali i konzumacije zdrave hrane.
Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad i Izvor pozivaju sva zainteresirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja ova dva LAG-a da im se jave na adresu elektronske pošte – ., kako bi već sada započeli implementaciju ovoga projekta.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU