Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Kako do 111 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Objavljeno:
Fotografija članka: Kako do 111 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Nakon što je prošloga tjedna Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspisala natječaj za provedbu tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, u Vidovcu je u ponedjeljak, 26. ožujka, održana radionica na kojoj su okupljenim poljoprivrednim proizvođačima detaljno predstavljeni kriteriji za odabir projekata te potrebna dokumentacija za podnošenje prijave.

Za provedbu ovog natječaja planirano je 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, a tim sredstvima bit će financirana 23 projekta malih poljoprivrednih gospodarstava s područja LAG-a Sjeverozapad ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Potpore će biti dodijeljene u obliku bespovratnih financijskih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta.

Tim sredstvima mala obiteljska gospodarstva moći će kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Prijave za ovaj natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a prijavitelji svoju prijavu moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici isključivo preporučenom poštom na adresu: LAG Sjeverozapad , Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava

– Na radionici smo potencijalne prijavitelje na ovaj natječaj, kojim ćemo ukupno financirati 23 projekta, upoznali s pravilima natječaja, predstavili smo potrebnu dokumentaciju te rokove i način podnošenja prijava za tip operacije 6.3. Za razliku od natječaja za ovaj tip operacije na nacionalnoj razini, postupak kod ovog natječaja je jednostavniji, a pravila su nešto blaža, posebno za nezaposlene. Stoga očekujemo da ćemo imati dobar odaziv prijavitelja, te da će mali poljoprivredni proizvođači koji žele ulagati u razvoj dobro iskoristiti ova bespovratna sredstva koja im stoje na raspolaganju – naglasio je Emil Tkalec, tajnik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Više informacija zainteresirani poljoprivredni proizvođači mogu pronaći na mrežnoj stranici Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad: .

Radionica LAG-a Sjeverozapad bit će održana i večeras (27. ožujka), s početkom u 18 sati, u lepoglavskom Domu kulture.

 

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU