Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 3℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 65%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Dionici rade na realnoj i primjenjivoj strategiji

Objavljeno:
Fotografija članka: Dionici rade na realnoj i primjenjivoj strategiji

U Maloj dvorani palače Varaždinske županije u četvrtak, 10. prosinca, održan je prvi partnerski odbor za izradu Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, na kojoj su predstavnici civilnog, javnog i gospodarskog sektora s područja 12 općina i gradova sjeverozapadne Hrvatske, raspravljali o fokusnim prioritetima na području LAG-a do 2020. godine.

– Ušli smo u razdoblje nove europske financijske perspektive i kao članica Europske unije moramo pripremiti sve dokumente koji su nužni kako bismo mogli optimalno koristiti sredstva iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Prvi korak u tom smjeru je izrada strateškog dokumenta – Lokalne razvojne strategije, koja će nam dati odgovore u kojem smjeru se treba razvijati naš LAG. Stoga je posebno važno da se u izradu Strategije uključi što veći broj dionika, kako bismo ustanovili stvarne potrebe našeg područja te izradili kvalitetan i primjenjiv dokument –naglasio je na prvom partnerskom odboru lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Dožupan Varaždinske županije Alan Košić posebno je istaknuo važnost strateškog planiranja u kreiranju održivog razvoja, dok su voditelj i tajnik LAG-a – Mario Željezić i Emil Tkalec predstavili ovaj LAG, koji je po broju stanovnika na području koje pokriva jedan od najvećih i najuspješnijih u Republici Hrvatskoj, dok je po broju zaposlenih jedan od najmanjih.

– Na ovoj, prvoj u nizu radionica, nastojali smo rangirati fiksne prioritete na području LAG-a. Važno je naime, da upravo ljudi koji žive na ovom području sami kažu čime će se baviti u razdoblju do 2020. godine. Što ćemo realnije uspjeti odrediti akcijske ciljeve i željene projekte, to će i Strategija biti realnija. Ukoliko ne bismo dobili dobru povratnu informaciju od dionika, ni Strategija neće biti realna. A upravo na temelju ciljeva i pokazatelja u Strategiji ocjenjivat će se i projekti koji će biti prijavljeni na natječaje Europske unije. Stoga je izuzetno važno da se u izradu Strategije uključi što više dionika iz svih sektora, kako bismo naposljetku dobili kvalitetan i realan strateški dokument – poručila je Sonja Golc, konzultantica iz Poslovnog centra HALO iz slovenskih Cirkulana, koja je s Jernejem Golcom moderirala raspravu na prvom partnerskom odboru.

Ciklus radionica za izradu Strategiju lokalnog razvoja bit će nastavljen u siječnju, a završno predstavljanje Strategije najavljeno je za 18. veljače slijedeće godine.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU