Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 2℃
Tlak zraka: ∼ 1012hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Članovi LAG-a Sjeverozapad izlažu na Špancirfestu

Objavljeno:
Fotografija članka: Članovi LAG-a Sjeverozapad izlažu na Špancirfestu

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad i ove je godine svojim članovima omogućila besplatnu promociju na Špancirfestu. Članovi LAG-a predstavit će posjetiteljima Špancirfesta lokalne poljoprivredne proizvode i predmete tradicijskog rukotvorstva, i to u dvije izložbene kućice na Franjevačkom trgu, kraj ulaza u zgradu Varaždinske županije.

-Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad već je niz godina prisutna na Špancirfestu. Ovom promocijom naših članova na varaždinskom festivalu koji posjećuje veliki broj posjetitelja želimo predstaviti aktivnosti naše lokalne akcijske grupe, koja je jedna od pet najuspješnijih LAG-ova u našoj zemlji. LAG Sjeverozapad je primjerice, dodijelio čak 16,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razvoj na ruralnom području naše lokalne akcijske grupe, prije svega za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača. Nastup na Špancirfestu je ujedno i prigoda da posjetiteljima predstavimo proizvode naših članova, da promoviramo domaću poljoprivrednu proizvodnju i njen značaj za održiv razvoj zajednice te da predstavimo naše tradicijske proizvode – istaknuo je na predstavljanju LAG-a Sjeverozapad njegov predsjednik dipl, ing. Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Na predstavljanju aktivnosti LAG-a Sjeverozapad posebno je istaknut doprinos ove lokalne akcijske grupe razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na području 14 općina i gradova – članova LAG-a Sjeverozapad.

-Glavne aktivnosti LAG-a Sjeverozapad vezane su uz provedbu natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Pred završetkom je provedba drugog natječaja LAG-a za Podmjeru 6.3., koja je namijenjena malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koja tim bespovratnim sredstvima planiraju unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju. Za natječaj, koji smo raspisali početkom godine, vladao je ogroman interes, pa smo primili čak 121 prijavu naših poljoprivrednika. Ukupna vrijednost ovoga natječaja je 2,5 milijuna kuna. Temeljem izvrsnih rezultata koje smo ostvarili u provedbi natječaja, dodijeljena su nam dodatna sredstva, tako da ćemo nakon što uskoro bude donijeta odluka o dodjeli sredstava za male poljoprivrednike, raspisati i natječaj za jedinice lokalne samouprave s područja našega LAG-a. Za ovaj smo natječaj namijenili 3,8 milijuna kuna, a tim će sredstvima općine i gradovi s našeg područja moći realizirati projekte vezane uz malu društvenu infrastrukturu na svom području – naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

U dvije izložbene kućice na Franjevačkom trgu predstavljeni su predmeti tradicijskog rukotvorstva, a posebno – lepoglavska čipka, te Međunarodni festival lepoglavske čipke, koji će biti organiziran u Lepoglavi od 10. do 12. rujna.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU