Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Aktivnosti LAG-a Sjeverozapad predstavljene na Špancirfestu

Objavljeno:
Fotografija članka: Aktivnosti LAG-a Sjeverozapad predstavljene na Špancirfestu

– Veseli me što je naš LAG i ove godine organizirao predstavljanje naših članova na Špancirfestu, najvećoj turističkoj priredbi na našem području. Ovakvom promocijom, koja je besplatna za članove LAG-a Sjeverozapad, nastojimo istaknuti sve naše razvojne specifičnosti na području 14 jedinica lokalne samouprave koje pokriva naš LAG. Na našem izložbenom prostoru na Franjevačkom trgu predstavljamo tako proizvode tradicijskog rukotvorstva, poljoprivredne proizvode, kulturne i turističke manifestacije, koje će, vjerujem, i ove godine pobuditi veliko zanimanje posjetitelja Špancirfesta – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad na konferenciji za novinare koja je u utorak, 21. kolovoza, organizirana na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Na konferenciji su predstavljeni i natječaji LAG-a Sjeverozapad, posebice Tip operacije 6.3., koji je namijenjen razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje na malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te Tip operacije 7.4.1. za jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad kojim će se financirati društvena infrastruktura za lokalno stanovništvo.

-LAG je uspješno proveo natječaj za Tip operacije 6.3., zahvaljujući kojem će bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 eura dobiti 23 projekta malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našeg područja. To je jedan od najvećih takvih projekata za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Varaždinskoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj – naglasio je predsjednik Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad.

Ovim, već tradicionalnim predstavljanjem svojih članova, Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad nastoji promovirati i primjere dobre prakse na području ruralnog razvoja te istaknuti važnost lokalne proizvodnje.

-Ovakvim prezentacijama nastojimo ukazati na važnost i značaj poljoprivredne proizvodnje, ne bi li tako potaknuli, prvenstveno mlade, da se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Željeli smo pokazati kako naši poljoprivredni proizvođači, ali i drugi dionici ruralnog razvoja, a tu prije svih mislim na udruge civilnog društva, ali i gospodarske subjekte i jedinice lokalne samouprave, u našem LAG- u imaju pouzdanog partnera u poticanju održivog razvoja u ruralnom prostoru – poručio je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, na predstavljanju koja je održano ispred izložbenih kućica LAG-a na Franjevačkom trgu.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU