Anketa

Vodite li Evidenciju o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ako da na koji način?

  • Vodim putem obrazaca na papiru (33%, 2 glasova)
  • Vodim u tablicama na računalu (17%, 1 glasova)
  • Vodim putem specijalizirane aplikacije (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, ali bih trebao (17%, 1 glasova)
  • Ne vodim evidenciju, jer nisam obavezan (17%, 1 glasova)

Ukupno glasova: 6
Arhiva anketa

Loading ... Loading ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 4℃
Tlak zraka: ∼ 1013hPa
Relativna vlažnost: ∼ 62%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

Aktivnosti LAG-a Sjeverozapad predstavljene na Špancirfestu

Objavljeno:
Fotografija članka: Aktivnosti LAG-a Sjeverozapad predstavljene na Špancirfestu

Članovi Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i tvrtke, predstavili su svoje proizvode i na ovogodišnjem Špancirfestu.

– Već četvrtu godinu Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad za svoje članove organizira besplatnu promociju na Špancirfestu, kako bismo im i na taj način omogućili da što bolje predstave svoju djelatnost i proizvode. No, takvom prezentacijom nastojimo uputiti i poruku da se isplati raditi i aktivirati u lokalnoj zajednici. Predstavljanjem uspješnih poljoprivrednika želimo potaknuti ljude da vrate u funkciju zapuštena poljoprivredna zemljišta i da ponovno počnu proizvoditi na svojim parcelama. Ovakvim predstavljanjem želimo i potaknuti naše građane da počnu kupovati hranu od lokalnih proizvođača, čime bi se dodatno potaknula poljoprivredna proizvodnja te stvorili bolji uvjeti za život u ruralnom području – istaknuo je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na prezentaciji koja je održana u srijedu, 23. kolovoza, na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Važna uloga u ruralnom razvoju

Na prezentaciji su predstavljene i aktivnosti LAG-a Sjeverozapad, jedne od najstarijih i najuspješnijih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji, koja pokriva područje 14 općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije – gradova Ivanca, Lepoglave i Varaždina te općina Bednje, Beretinca, Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Vidovca i Vinice, na kojem živi više od 113 tisuća stanovnika.

– Lokalne akcijske grupe imaju važnu ulogu u ruralnom razvoju na svom području, što najbolje potvrđuje praksa u zemljama Europske unije, gdje LAG-ovi uspješno djeluju već dvadesetak godina. Zadaća lokalnih akcijskih grupa je prepoznati bitne aktivnosti za razvoj na svom području, te kroz pristup – odozdo prema gore, definirati razvojne strategije te poticati razvoj na ruralnom području.

Nakon što smo prošle godine usvojili Lokalnu razvojnu strategiju, na natječaju Ministarstva poljoprivrede odobreno nam je 9,4 milijuna kuna za projekte s područja našeg LAG-a, tako da ćemo već ove jeseni početi raspisivati i natječaje za dodjelu tih sredstava – naglasio je voditelj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad na uspješnoj prezentaciji na Špancirfestu, koja je i ove godine pobudila veliko zanimanje posjetitelja ove priredbe.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU