Anketa

Po vašem mišljenju, koji natječaj LAG-a Sjeverozapad treba biti prvi raspisan?

  • Operacija 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (82%, 23 glasova)
  • Operacija 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu (11%, 3 glasova)
  • Ne znam. (7%, 2 glasova)
  • Operacija 6.4. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (0%, 0 glasova)

Ukupno glasova: 28
Arhiva anketa

Učitavanje ... Učitavanje ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 14℃
Tlak zraka: ∼ 1020hPa
Relativna vlažnost: ∼ 81%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad sudjelovao na Godišnjoj Skupštini HMRR

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad sudjelovao na Godišnjoj Skupštini HMRR

Hrvatska mreža za ruralni razvoj održala je 29. i 30. svibnja Dane Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Krapju u Lonjskom polju.
Prvog dana događanja održana je Godišnja Skupština HMRR-a na kojoj je sudjelovao predstavnik LAG-a Sjeverozapad te je putem prezentacije prisutnima predstavio LAG.

Skupštini je prisustvovalo tridesetak predstavnika LAG-ova i članova organizacija za ruralni razvoj iz cijele Hrvatske. Na Skupštini je prihvaćen Izvještaj o radu HMRR-a s financijskim izvještajem i Operativni plan za 2014. godinu, a povedena je i rasprava oko pripreme prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta u čiju će se organizaciju uključiti mnogi LAG-ovi. Dogovoreno je i zajedničko raspisivanje projekta „Jačanje uloge organizacija civilnog društva u provođenju politike ruralnog razvoja“.
U sklopu događanja su provedene radionice: „Teritorijalna i demografska obilježja u novoj definiciji LAG-a“ i „Uloga lokalne zajednice u zaštiti okoliša“ na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima LAG-ova, ali i mogućnostima u ruralnom razvoju svojih područja.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU