Anketa

Po vašem mišljenju, koji natječaj LAG-a Sjeverozapad treba biti prvi raspisan?

  • Operacija 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (82%, 23 glasova)
  • Operacija 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu (11%, 3 glasova)
  • Ne znam. (7%, 2 glasova)
  • Operacija 6.4. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (0%, 0 glasova)

Ukupno glasova: 28
Arhiva anketa

Učitavanje ... Učitavanje ...

Video

Agro prognoza

VrijemeTrenutno u Lepoglavi
Temperatura zraka: ∼ 13℃
Tlak zraka: ∼ 1019hPa
Relativna vlažnost: ∼ 82%
Naoblaka: Bez naoblake
Više na Klima.hr

Vijest

LAG Sjeverozapad na studijskom putovanju u Austriji

Objavljeno:
Fotografija članka: LAG Sjeverozapad na studijskom putovanju u Austriji

Proteklog vikenda članovi  LAG-a Sjeverozapad bili su na studijskom putovanju u Austriji. Putovanje je bilo organizirano u dva dana, tijekom kojih smo posjetili regije Burgenland i Vulkanland gdje su nas ugostila dva LAG-a, LAG Südburgenland plus i LAG Steirisches Vulkanland.
Kroz predstavljanje LAG-ova upoznali su nas sa dvadesetgodišnjim iskustvom provođenja LEADER-a te smo iz prve ruke mogli vidjeti na koji način oni funkcioniraju. Također su nam predstavili projekte koji su realizirani preko njihovih LAG-ova.

Posjetili smo i niz projekata proizišlih iz aktivizma pojedinaca koji su dobru ideju, kroz umrežavanje s partnerima u udruženja ili zadruge podigli na višu razinu te dosegli nivo profitabilnosti. Također su nam pokazali da marketing i dobra priča čini čuda kao i zajedništvo kroz koje se predstavljaju na tržištu.
Još uvijek smo prepuni dojmova od svega što smo vidjeli u Austriji i svi želimo čim prije doseći njihov nivo, ali moramo biti svjesni da oni već 20 godina provode LEADER te grade svoje LAG-ove, provode projekte i razvijaju svoja područja preko LAG-ova. Naši LAG-ovi funkcioniraju tek godinu dana i mi smo tek u začecima svega ovoga.


– Sve u svemu, putovanje je bilo vrlo poučno, vidjeli smo kako se s dobrom idejom, kroz zajedništvo i kroz dobar marketing može puno učiniti za svoj kraj i regiju – istaknuli su članovi LAG-a.

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mrežiTwitaj s prijateljima na mrežiPodijeli s poslovnjacimaDodaj + na mrežiPošalji na email

Korisne poveznice

Web stranica Ministarstva poljoprivrede Republika Hrvatska Web stranica agencije za plaćanja u poljoprovredi, ratarstvu i ruralnom razvoju Web stranice Ruralnog razvoja Web stranice Hrvatske mreže za ruralni razvoj Web stranice Savjetodavne službe Web stranice Strukturnih i investicijskih fondova EU